Masło ziołowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po kropli łyżkę so­ku z cytryny...

Masło ziołowe

Składniki:

Masło ziołowe

 

Sposób przygotowania:

Masło ziołowe
Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po kropli łyżkę so­ku z cytryny, a na­stępnie sól i pieprz oraz drobno posieka­ne zioła (do wyboru): natkę pietruszki, ba­zylię, szałwię, kope­rek, rzeżuchę. Gotowe masło for­mujemy np. w rulon, zawijamy W papier i wkładamy do lo­dówki. Ziołowym masłem smarujemy grzanki z bagietki. Małe por­cje uformowane w kostkę, kulki lub krążki kładziemy na kotletach. Ja dodaję jeszcze posiekany ząbek czosnku (lub przeciśnięty przez praskę, jak kto lubi) oraz trochę kurkumy, ma ładny kolor.

Tagi:

zioła