luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Maslo ziolowo-czosnkowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Upieklam ostatnio bagietki w piekarniku, a ze smakuja najlepiej z maselkiem....

Maslo ziolowo-czosnkowe

Składniki:

Maslo ziolowo-czosnkowe

 

  • 250 gram masla
  • 2 zabki czosnku
  • 1 lyzeczka koperku
  • 1 lyzeczka bazylii
  • 1 lyzeczka pietruszki
  • 1/2 lyzeczki vegety
  • 1/2 lyzeczki soli
  • ziola moga byc swieze, mrozone lub suszone

Sposób przygotowania:

Maslo ziolowo-czosnkowe
Czosnek obrac, pokroic na drobno,zmiazdzyc i dodac razem z reszta skladnikow do miekkiego masla. Dobrze wymieszac. Nie mam szczescia do przeciskacza do czosnku, juz 3 takie praski wykonczylam. Teraz kroje czosnek na drobno , posypuje sola i miazdze widelcem.

Tagi:

masło zioła