Sposób przygotowania:
Matiasy w sosie jogurtowym z dynią
Matiasy wkładamy do miski z wodą na około 1 godzinę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, dokładamy do startej dyni. Wkładamy jogurt naturalny oraz przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałeczki.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, układamy na 3 talerzykach.
Sos dzielimy na 6 porcji a matiasy na 3. Na każdym talerzyku układamy porcje sosu, matiasy, przykrywamy sosem. Odstawiamy w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.
Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałeczki.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, układamy na 3 talerzykach.
Sos dzielimy na 6 porcji a matiasy na 3. Na każdym talerzyku układamy porcje sosu, matiasy, przykrywamy sosem. Odstawiamy w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.