Sposób przygotowania:
Matiasy w ostrym sosie z cukinią, papryką, cebulą
Warzywa myjemy z kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojoną paprykę, cebulę i czosnek, smażymy około 2 - 3 minuty i dokładamy cukinię. Warzywa smażymy razem około 3 minuty i dolewamy wodę, gotujemy przez 5 minut. Na samym końcu dodajemy resztę składników i mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia.
Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy na małe kawałki.
W salaterce układamy warstwami : warzywa, matiasy, warzywa, matiasy, warzywa. Na wierzch układamy kilka sztuk pokrojonego matiasa.
Matiasy wyjmujemy z opakowania i kroimy na małe kawałki.
W salaterce układamy warstwami : warzywa, matiasy, warzywa, matiasy, warzywa. Na wierzch układamy kilka sztuk pokrojonego matiasa.