Sposób przygotowania:
Wytrawne ciasteczka
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy smalec, jajko, sezam oraz przyprawy. Zagniatamy ciasto. Formujemy z ciasta wałek, wkładamy do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i kroimy w pół centymetrowe plastry.
Układamy obok siebie na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone wytrawne ciasteczka studzimy i jemy dopiero zimne (ciepłe będą się mocno kruszyć).
Smacznego.
Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i kroimy w pół centymetrowe plastry.
Układamy obok siebie na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone wytrawne ciasteczka studzimy i jemy dopiero zimne (ciepłe będą się mocno kruszyć).
Smacznego.