Sposób przygotowania:
Makaron z dynią i szpinakiem
Pokrojoną na małą kostkę dynię podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy spod suszonych pomidorów aż zmięknie (ale nie będzie się rozgotowana).
Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Odcedzić.
Do podsmażonej dyni dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek oraz pokrojone na suszone pomidory. Dodać odcedzony makaron oraz szpinak i botwinkę i przesmażyć razem aż liście zmiękną. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz pieprzem cayenne. Nałożyć porcje na talerze. Posypać pokruszonym serem lazur i kiełkami rzodkiewki.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Odcedzić.
Do podsmażonej dyni dodać pokrojony na cienkie plasterki czosnek oraz pokrojone na suszone pomidory. Dodać odcedzony makaron oraz szpinak i botwinkę i przesmażyć razem aż liście zmiękną. Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz pieprzem cayenne. Nałożyć porcje na talerze. Posypać pokruszonym serem lazur i kiełkami rzodkiewki.
mocsłodkości