Sposób przygotowania:
Śledzie z selerem w śmietanie
Filety śledziowe płuczemy w zimnej wodzie następnie zalewamy zimną wodą wlewamy ocet i odstawiamy najlepiej na całą noc.
Cebulę obieramy kroimy w kostkę zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na chwilę odsączamy.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Seler odsączamy lekko kroimy.
Korniszony kroimy w kostkę.
Filety śledziowe odsączamy kroimy w paseczki.
Do śledzi dodajemy odsączoną cebulę, seler, jabłka.
Do miski wlewamy śmietanę ,majonez, musztardę doprawiamy pieprzem i czubricą mieszamy .
Do sosu można wlać 1/4 szklanki zalewy z korniszonów.
Sos wlewamy do śledzi mieszamy i odstawiamy aby smaki się przegryzły.
Takie śledzie można podać z ziemniakami na obiad lub z pieczywem na kolację.
POLECAM!!!
Cebulę obieramy kroimy w kostkę zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na chwilę odsączamy.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Seler odsączamy lekko kroimy.
Korniszony kroimy w kostkę.
Filety śledziowe odsączamy kroimy w paseczki.
Do śledzi dodajemy odsączoną cebulę, seler, jabłka.
Do miski wlewamy śmietanę ,majonez, musztardę doprawiamy pieprzem i czubricą mieszamy .
Do sosu można wlać 1/4 szklanki zalewy z korniszonów.
Sos wlewamy do śledzi mieszamy i odstawiamy aby smaki się przegryzły.
Takie śledzie można podać z ziemniakami na obiad lub z pieczywem na kolację.
POLECAM!!!
gusia1000