karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Matjasy w papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Matjasy w papryce - doskonałe na śniadanie i kolację oraz imprezy.

Matjasy w papryce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Matjasy w papryce

 

  • Matjasy (ja kupuję pakowane z Biedronki - są wspaniałe)
  • Pieprz
  • Cebula
  • Przyprawa - papryka słodka

Sposób przygotowania:

Matjasy w papryce
Matjasy kroimy na niewielkie paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Do naczynia wkładamy pokrojone matjasy. Jeśli kupicie pakowane (takie jak z Biedronki) to są one w oleju - olej ten wlewamy też do tego naczynia co pokrojone matjasy. Jeśli kupicie matjasy w sklepie rybnym to trzeba je wymoczyć w wodzie przez 2-3 godziny i wówczas dodajemy olej. Do matjasów wrzucamy pokrojoną cebulę. Doprawiamy pieprzem i papryką. Wstawiamy na jakąś godzinkę do lodówki żeby się przegryzło. Gotowe.
Smacznego :)
Matjasy w papryce
Składniki niezbędne do przyrządzenia matjasów w papryce.