Sposób przygotowania:
mazurek bakaliowy wg smakosza
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka dokładnie umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać powoli mąkę,cukier waniliowy,bakalie ( obrane ze skórki i posiekane orzechy i migdały,opłukane i sparzone rodzynki,śliwki,bez pestek pokrajane w paseczki,drobno posiekaną skórkę pomarańczową ) i ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować na waflach i zapiec w temp.180s.c
Przesiać mąkę.Jajka dokładnie umyć,oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem,dodać powoli mąkę,cukier waniliowy,bakalie ( obrane ze skórki i posiekane orzechy i migdały,opłukane i sparzone rodzynki,śliwki,bez pestek pokrajane w paseczki,drobno posiekaną skórkę pomarańczową ) i ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.Rozsmarować na waflach i zapiec w temp.180s.c