kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Mazurek biszkoptowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mazurek biszkoptowy!!!!!!

Mazurek biszkoptowy

Składniki:

Mazurek biszkoptowy

 

  • mąka 20 dag
  • jajka 4 całe
  • cukier puder 15 dag
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • bakalie 20 dag
  • polewa czekoladowa gotowa

 

Sposób przygotowania:

Mazurek biszkoptowy
Nad parą ubijać jajka z cukrem, aż masa będzie biała i puszysta. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Część bakalii odłożyć do dekoracji, a pozostałe dodać do ciasta. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto i piec ok 30 minut w temp 180 stopni C. Wystudzony mazurek polać polewą i udekorować bakaliami.