kkaarrcciiaa18

kkaarrcciiaa18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Mazurek czekoladowy wg kkaarrcciiaa18

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mazurek czekoladowy - ciasto

Mazurek czekoladowy wg kkaarrcciiaa18

Składniki:

Mazurek czekoladowy wg kkaarrcciiaa18

 

  • 10 dag masła roślinnego
  • 3 żółtka
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 szklanka mąki
  • 5 dag czekolady
  • 3 dag migdałów

Sposób przygotowania:

Mazurek czekoladowy wg kkaarrcciiaa18
Migdały sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Pokrajać w cienkie paseczki. Czekoladę utrzeć na tarce. Masło utrzeć w misce, dodać żółtka z cukrem, czekoladę, migdały, mąkę i wszystko razem ucierać, aż masa stanie się puszysta. Masę wyłożyć na przygotowaną blachę wyłożoną natłuszczonym pergaminem. Masę nakłuć w kilku miejscach i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Po przestudzeniu pokroić w kwadraty.