ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Mazurek kajmakowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny mazurek na Święta Wielkiej Nocy

Mazurek kajmakowy

Składniki:

Mazurek kajmakowy

 

Sposób przygotowania:

Mazurek kajmakowy
Zrób ciasto:mąkę zagnieć z masłem,żółtkami,cukrem i cukrem waniliowym.Uformuj kulę,a następnie rozwałkuj ciasto.Przełóż na blachę,wyklej boki.Spód nakłuj widelcem i piecz 15-20 minut w temperaturze 200`C.Przygotuj masę:puszki z mlekiem wstaw do garnka,zalej wodą i gotuj pod przykryciem około 3 godzin.Należy pamiętać,aby puszki były cały czas zanurzone w wodzie.Przestudź kajmak.Na kruchym spodzie rozsmaruj połowę masy.Zatop w niej orzechy i zalej resztą masy.Czekoladę rozpuść w mleku.Gorącą,gęstą polewą udekoruj wierzch mazurka.