tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Mazurek marcepanowy przekładany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mazurek marcepanowy przekładany

Mazurek marcepanowy przekładany

Składniki:

Mazurek marcepanowy przekładany

 

  • 60 dkg mąki
  • łyżka masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 jajo
  • 40 dkg migdałów
  • 7 białek
  • 1/4 kg marmolady
  • konfitury do przybrania

Sposób przygotowania:

Mazurek marcepanowy przekładany
Z mąki , masła, cukru i jaj zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, położyć na blacjhę wysmarowaną masłem i wstawić do piekarnika lekko ogrzanego. migdały posiekać i utrzeć w donicy z białkami. Jak tylko ciasto w piekarniku obeschnie, rozsmarować na nim połowę tej masy, no to dać warstwę marmolady, a następnie na wierzch masę migdałową i wstawić do pieca. Jak obeschnie , polukrować i ubrać osączoną konfiturą.

Tagi:

mazurek