Sposób przygotowania:
Wielkanocny mazurek z masą migdałową i marcepanem
Mąkę (20 dag), masło (10 dag), wodę i sól wkładamy do miski. Zagniatamy ciasto. Formę (18cm x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowane na cienki płat ciasto wykładamy na blaszkę. Za pomocą widelca nakłuwamy. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach C.
Masło (20 dag) podgrzewamy na małym ogniu. Za pomocą miksera mieszamy z mąką (10 dag) i jajkami. Dokładamy żurawinę i migdały. Łączymy za pomocą łyżki.
Na mazurek wykładamy starty na tarce marcepan. Wylewamy masę. Ozdabiamy płatkami migdałowymi. Pieczemy przez pół godziny w 180 stopniach C.
Masło (20 dag) podgrzewamy na małym ogniu. Za pomocą miksera mieszamy z mąką (10 dag) i jajkami. Dokładamy żurawinę i migdały. Łączymy za pomocą łyżki.
Na mazurek wykładamy starty na tarce marcepan. Wylewamy masę. Ozdabiamy płatkami migdałowymi. Pieczemy przez pół godziny w 180 stopniach C.