Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Mazurek migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i cukier puder, wszystko razem dokładnie przesiekać nożem. Następnie dodać żółtka, aromat mi

Mazurek migdałowy

Składniki:

Mazurek migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Mazurek migdałowy
Najpierw na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i cukier puder, wszystko razem dokładnie przesiekać nożem. Następnie dodać żółtka, aromat migdałowy,
posiekane migdały i orzechy oraz ubitą pianę z białek. Z wszystkich składników dokłądnie zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i
przełożyć do przygotowanej wcześniej blaszy. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po upieczeniu polać polewą czekoladową. Smacznego!:)

Tagi:

mazurek