paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Mazurek na waflowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosty i aromatyczny mazur nie tylko na Wielkanoc

Mazurek na waflowym spodzie

Składniki:

Mazurek na waflowym spodzie

 

 

Sposób przygotowania:

Mazurek na waflowym spodzie
Skórkę z pomarańczy wraz z 1/4 cukru podsmażamy na patelni. Blachę do pieczenia wykładamy waflami. Z jajek Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Rodzynki sparzamy. Orzechy oraz fiki kroimy drobno. Cukier łączymy z żółtkami, gdy są już dokładnie utarte dodajemy mąkę i bardzo dokładnie całość mieszamy. Następnie do ciasta dodajemy bakalie a na sam koniec pianę. Całość delikatnie aby piana nie opadła mieszamy. Ciasto wykładamy na wafle znajdujące się w blaszce. Tak przygotowane ciasto pieczemy do momentu aż stanie się złoto- rumiane w 100C