Sposób przygotowania:
Mazurek z malinami, różą i białą czekoladą
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, wkładamy do woreczka i odstawiamy na godzinę do lodówki
Ciasto wałkujemy i wykrawamy koło wielkości blaszki.
Układamy na blaszce posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Z reszty ciasta formujemy wałeczek i obkładamy brzegi.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Płatki róż ugniatamy makutrą z wodą i cukrem. Odstawiamy.
Maliny podgrzewamy z cukrem i śmietaną. Do gotujących się dodajemy płatki róży i mieszamy.
Następnie blendujemy.
Ostudzony krem wylewamy na ciasto.
Czekoladę roztapiamy ze śmietanką, polewamy mazurek. Gdy zastygnie - dekorujemy.
Ciasto wałkujemy i wykrawamy koło wielkości blaszki.
Układamy na blaszce posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
Z reszty ciasta formujemy wałeczek i obkładamy brzegi.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Płatki róż ugniatamy makutrą z wodą i cukrem. Odstawiamy.
Maliny podgrzewamy z cukrem i śmietaną. Do gotujących się dodajemy płatki róży i mieszamy.
Następnie blendujemy.
Ostudzony krem wylewamy na ciasto.
Czekoladę roztapiamy ze śmietanką, polewamy mazurek. Gdy zastygnie - dekorujemy.