MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Mazurek z malinami, różą i białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mazurek z malinami, różą i białą czekoladą - idealne połączenie smaków, nie tylko na święta! Polecam.

Mazurek z malinami, różą i białą czekoladą

Składniki:

Mazurek z malinami, różą i białą czekoladą

 

 

  • 50g suszonych płatków róży
  • 1 łyżka cukru
  • odrobina wody

 

 

 

 

 

  • do dekoracji płatki róż i nagietka

Sposób przygotowania:

Mazurek z malinami, różą i białą czekoladą
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, wkładamy do woreczka i odstawiamy na godzinę do lodówki

Ciasto wałkujemy i wykrawamy koło wielkości blaszki.

Układamy na blaszce posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.

Z reszty ciasta formujemy wałeczek i obkładamy brzegi.

Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.

Płatki róż ugniatamy makutrą z wodą i cukrem. Odstawiamy.

Maliny podgrzewamy z cukrem i śmietaną. Do gotujących się dodajemy płatki róży i mieszamy.

Następnie blendujemy.

Ostudzony krem wylewamy na ciasto.

Czekoladę roztapiamy ze śmietanką, polewamy mazurek. Gdy zastygnie - dekorujemy.