Sposób przygotowania:
Mazurek Wielkanocny 2
Na stół wsypałam mąkę zrobiłam w niej zagłębienie dodałam cukier łyżkę proszku do pieczenia żółtka i margarynę pokrojona w wiórka .Zagniotłam ciasto zawinęłam je w folie spożywczą i włożyłam do lodówki na 20 minut. Starcza na dwa średnie mazurki . Uformowałam jajo nakłułam je widelcem lepiej się piecze i wstawiłam do pieca piekłam na papierze do pieczenia 25 minut w 170 stopniach . W tym czasie co piekł się Mazurek .Wsypałam do trzech miseczek cukier puder dodałam jedno białko na 3 miseczki oraz wkropiłam barwnik do każdej miseczki inny kolor dodałam odrobinkę soku z cytryny do każdej miseczki . Łyżką rozmieszałam musi być dosyć gęsty lukier . Brzegi ostudzonego mazurka udekorowałam na żółto środek na zielono i zrobiłam pomarańczowego królika moje zdolności nie maja granic ha ha ha udekorowałam na około ememkami smacznego.
![Mazurek Wielkanocny 2 Mazurek Wielkanocny 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-wielkanocny-2-185573.jpg)
![Mazurek Wielkanocny 2 Mazurek Wielkanocny 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-wielkanocny-2-185574.jpg)
![Mazurek Wielkanocny 2 Mazurek Wielkanocny 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-wielkanocny-2-185575.jpg)
![Mazurek Wielkanocny 2 Mazurek Wielkanocny 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mazurek-wielkanocny-2-185576.jpg)
mysza75
lalunia
Robiłam go z córeczką radość bezcenna