Sposób przygotowania:
Mech z truskawkami
Ciasto: Szpinak najpierw rozmrażamy i odciskamy z wody. Jaja i cukier miksujemy. Wsypujemy mąki, proszek do pieczenia i wlewamy olej. Na końcu dodajemy szpinak.
Ciasto dajemy na blachę o wymiarze 25/36 i pieczemy do godziny w 180 stopniach.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy i mieszamy z tężejącymi galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w ¾ szkl wrzątku.
Na końcu dodajemy do śmietany truskawki. Wierzch ciasta odkrawamy. Na ciasto wykładamy śmietankę i posypujemy rozdrobnionymi w rękach okruszkami odkrojonego ciasta.
Lekko dociskamy je do śmietany.
Ciasto dajemy na blachę o wymiarze 25/36 i pieczemy do godziny w 180 stopniach.
Śmietanka: Śmietankę ubijamy i mieszamy z tężejącymi galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w ¾ szkl wrzątku.
Na końcu dodajemy do śmietany truskawki. Wierzch ciasta odkrawamy. Na ciasto wykładamy śmietankę i posypujemy rozdrobnionymi w rękach okruszkami odkrojonego ciasta.
Lekko dociskamy je do śmietany.