Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 401]

Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Łatwy i pyszny sposób na przyrządzenie polędwiczek wieprzowych.

Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką

 

  • 700 g. polędwiczek wieprzowych
  • tłuszcz do smażenia ( masło klarowane )
  • 1 duża cebula
  • mąka pszenna
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką
► Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obtoczyć w mące, obsmażyć na klarowanym maśle z dwóch stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka. ► Podsmażone medaliony przełożyć na talerzyk, do tłuszczu wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć kilka minut, pod koniec dodać podsmażone medaliony i dusić jeszcze kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu podlewać ciepłą wodą.
Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką
Medaliony natrzeć solą - pieprzem i obtoczyć w mące - cebule pokroić w piórka.
Medaliony wieprzowe z podsmażaną cebulką
Polędwiczki pokroić w 2 cm medaliony - umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć.

Tagi:

przyprawy