Sposób przygotowania:
Szybkie krokiety z chleba tostowego
Najpierw przygotowuję kromki chleba. Na początku odcinam z każdej skórkę, a kolejno każdą wałkuję.
Na tak przygotowanych kromkach układam po plasterku sera, cienki plasterek kiełbasy krakowskiej - często kroję każdy plasterek np. w paseczki, aby później łatwiej rolowało się kromki.
Każdą kromkę posypuję małą szczyptą ulubionej przyprawy - u mnie Zioła Małgorzaty.
Następnie kromki roluję, maczam w rozbełtanym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podaję z ulubionym sosem.
Na tak przygotowanych kromkach układam po plasterku sera, cienki plasterek kiełbasy krakowskiej - często kroję każdy plasterek np. w paseczki, aby później łatwiej rolowało się kromki.
Każdą kromkę posypuję małą szczyptą ulubionej przyprawy - u mnie Zioła Małgorzaty.
Następnie kromki roluję, maczam w rozbełtanym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podaję z ulubionym sosem.