eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam szybki obiad, Kotlety z panierowanej drobiowej mortadeli dodatkowo doprawione pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej

Składniki:

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej

kiełbasa

  • 500 g mortadeli drobiowej

panierka

przyprawy

Sposób przygotowania:

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej

przygotowanie kotletów

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej
Pokroić mortadelę drobiową na grube plastry.

Mortadelę pokroić na centymetrowej grubości plastry.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej
Oprószyć mortadelę czosnkiem granulowanym i pieprzem.

Plastry mortadeli oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej
Jajka rozbełtać, przygotować mąkę i bułkę tartą.

Jajka wybić na głęboki talerz i rozbełtać. Na drugi talerz nasypać mąki. Na trzeci talerz nasypać bułki tartej.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej
Mortadelę panierować w mące, jajku i bułce tartej.

Plastry mortadeli obtoczyć w mące, Przełożyć do jajek i obtoczyć z obu stron. Wyjąć z jajka i otoczyć w bułce tartej.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z mortadeli drobiowej

Na patelni rozgrzać olej i smażyć panierowaną mortadelę z obu stron na rumiano. Smacznego!