paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kotlety z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie z typu: tanio i szybko. Choć nie jest to zbyt zdrowa propozycja - to od czasu do czasu można przygotować takie kotleciki.

Kotlety z mortadeli

Składniki:

Kotlety z mortadeli

 

 

  • ok 500 g mortadeli wieprzowej

Sposób przygotowania:

Kotlety z mortadeli
1. Jajka wrzucam do miski i roztrzepuje za pomocą widelca, dodaję mąkę i cały czas miksując wlewam mleko. Ma powstać gęstę ciasto.

2. Do ciasta dodaje przyprawy i mieszam.

3. Mortadelę kroję w grube plastry.

4. Na patelni rozgrzewam olej.

5. Plastry mortadeli moczę w cieście. Smażę z oby dwóch stron na złoty kolor.