alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Medaliony z polędwicy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ekspresowe i bardzo smakowite i niedrogie danie. Plastry polędwicy plus ser żółty... czy można prościej? Polecam :)

Medaliony z polędwicy z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Medaliony z polędwicy z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z polędwicy z warzywami
Ser żółty pokroić w pięć w plastrów. Plastry polędwicy ułożyć na talerzu. Na każdym położyć plasterek sera i przykryć drugim plastrem polędwicy. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Medaliony panierować w mące, jajku i bułce z sezamem Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z chlebem lub ziemniakami. Smacznego :)
Medaliony z polędwicy z warzywami
Plastry polędwicy układamy na talerzu, na każdy kładziemy plaster sera
Medaliony z polędwicy z warzywami
Medaliony panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem