Sposób przygotowania:
Medaliony z polędwicy wieprzowej i kurki
Ugotuj ryż wg przepisu na opakowaniu. Opłucz kurki pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Rozgrzej oliwę na patelni, wrzuć kurki (większe pokrój na kawałki). Obsmaż szybko na dużym ogniu, ciągle mieszając. Dodaj dwie - trzy łyżki wody, zmniejsz ogień i duś grzyby pod przykryciem ok. 10 minut. Dodaj śmietankę i duś jeszcze na małym ogniu do zgęstnienia sosu. Dopraw do smaku. W trakcie duszenia grzybów pokrój polędwicę na 3 cm plastry, rozpłaszcz je dłonią, posyp świeżo zmielonym pieprzem i połóż na każdym plasterek boczku. Rozgrzej patelnię grillową, posmaruj ją lekko oliwą i piecz na niej medaliony mniej więcej 2 minuty z każdej strony, poczynając od strony z boczkiem. Wyłóż na talerz ryż, ułóż na nim medaliony i dołóż kurki w śmietanie. Podawaj z mizerią.