Sposób przygotowania:
Medaliony w sosie marsala
Ser żółty zetrzeć na tarce. Pomidory osączyć z oleju i posiekać-zachować olej. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Chleb obrać ze skórki, pokrószyć. Jajka roztrzepać widelcem, dodać tymianek, sól,pieprz, wymieszać z chlebem tostowym. Dodać pomidory, orzechy i ser żółty,wymieszać dokładnie widelcem. Piekarnik rozgrzać do 230stopni. Polędwicę umyć, pokroić na plasterki, doprawić solą i pieprzem. Na oleju z pomidorów smażyć medaliony z polędwiczek z obu stron. Natłuścić naczynie żaroodporne. Mięso przekładać do naczynia. Na każdym kawałku ułożyć po dwie łyżki masy pomidorowej. Medaliony zapiekać około 10minut. Makaron ugotować wg przepisu. Wywar z pieczenia rozcieńczyć winem, dodać masło, dokładnie wymieszać,aż konsystencja będzie kremowa. Makaron podać z medalionami i sosem.