Sposób przygotowania:
Mee Goreng z tofu wędzonym
1.Makaron przygotować wg instrukcji podanej na opakowaniu;
2.Na łyżce oleju podsmażyć pokrojone w kostkę tofu. Zdjąć z patelni i odstawić;
3.Na rozgrzany w woku lub dużym rondlu olej wrzucić cebulę pokrojoną w ósemki i curry. Smażyć ok. 4 min;
4.Dodać makaron, pomidor pokrojony w kostkę, pokrojoną w paski pomarańczową paprykę, sos chilli, sos pomidorowy lub ketchup, sos sojowy i smażyć na średnim ogniu ok. 3 min;
5.Roztrzepać jajka i dodać do makaronu. Smażyć ok. 30 sek cały czas mieszając;
6.Zdjąć z ognia, dodać tofu, posiekaną dymkę, pokrojony w kostkę ogórek i pokrojoną w plastry papryczkę chilli, wymieszać.
7.Przed podaniem posypać odrobiną posiekanej kolendry.
Mee Goreng najlepiej smakuje przygotowane tuż przed podaniem. Potrawę można serwować z dodatkową porcją zielonego ogórka, pomidorów i sosu chilli. Smacznego!
2.Na łyżce oleju podsmażyć pokrojone w kostkę tofu. Zdjąć z patelni i odstawić;
3.Na rozgrzany w woku lub dużym rondlu olej wrzucić cebulę pokrojoną w ósemki i curry. Smażyć ok. 4 min;
4.Dodać makaron, pomidor pokrojony w kostkę, pokrojoną w paski pomarańczową paprykę, sos chilli, sos pomidorowy lub ketchup, sos sojowy i smażyć na średnim ogniu ok. 3 min;
5.Roztrzepać jajka i dodać do makaronu. Smażyć ok. 30 sek cały czas mieszając;
6.Zdjąć z ognia, dodać tofu, posiekaną dymkę, pokrojony w kostkę ogórek i pokrojoną w plastry papryczkę chilli, wymieszać.
7.Przed podaniem posypać odrobiną posiekanej kolendry.
Mee Goreng najlepiej smakuje przygotowane tuż przed podaniem. Potrawę można serwować z dodatkową porcją zielonego ogórka, pomidorów i sosu chilli. Smacznego!