Sposób przygotowania:
Mega jabłkowy placek kruchy
Na stolnice przesiewamy mąkę dodajemy proszek do pieczenia i cukier puder. Mieszamy łyżką. Dodajemy pokrojone drobno zimne masło. Kruszymy ciasto rękami. Dodajemy żółtka i zimna wodę. Wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę. Wstawiamy ja do lodówki na ok 30 min.
Jabłka obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy sok z cytryny, cukier i cynamon mieszamy.
Ciasto dzielimy na pół. Jedna część rozwałkowujemy. Układamy na dnie blaszki. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy. Pieczemy ok 10 min w 180 stopniach.
Jabłka lekko odciskamy i układamy na cieście. Resztę ciasta ścieramy na tarce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 35 min.
Po upieczeniu, zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Jabłka obieramy ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy sok z cytryny, cukier i cynamon mieszamy.
Ciasto dzielimy na pół. Jedna część rozwałkowujemy. Układamy na dnie blaszki. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy. Pieczemy ok 10 min w 180 stopniach.
Jabłka lekko odciskamy i układamy na cieście. Resztę ciasta ścieramy na tarce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 35 min.
Po upieczeniu, zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.