Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Melon w whisky

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Melon w whisky podawac z wykalaczkami...

Melon w whisky

Składniki:

Melon w whisky

 

  • melon
  • 2 łyżki whisky
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • łyżka oliwy z oliwek
  • listki mięty
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Melon w whisky
Melona przekroić na połówki. Wybrać pestki, potem łyżką wyciąć kulki i włożyć je do miski. Z octu, oliwy i whisky przygotować marynatę, którą polewamy melona.Posypać przyprawami. Całość odstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem danie udekorować świeżymi liściami mięty.