Sposób przygotowania:
Melon z owocami
Brzoskwinie, morele umyć sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki pokroić w ósemki.
Wiśnie winogrona umyć, wysuszyć winogrona kroić na pół.
Jabłko obrać, usunąć pestki pokroić w grubą kostkę(można polać z sokiem z cytryny by nie ściemniało).
Maliny, truskawki umyć , wysuszyć.
Z melona skroić czubek w formie ząbków, łyżeczką usunąć pestki, następnie wydrążyć owoc.
Miąższ pokroić na drobne kawałki, wymieszać z innymi owocami , cukrem, miodem,sokiem z cytryny oraz brandy i razem z wydrążonym melonem wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem należy włożyć do wydrążonego melona pokrojone owoce.
Wiśnie winogrona umyć, wysuszyć winogrona kroić na pół.
Jabłko obrać, usunąć pestki pokroić w grubą kostkę(można polać z sokiem z cytryny by nie ściemniało).
Maliny, truskawki umyć , wysuszyć.
Z melona skroić czubek w formie ząbków, łyżeczką usunąć pestki, następnie wydrążyć owoc.
Miąższ pokroić na drobne kawałki, wymieszać z innymi owocami , cukrem, miodem,sokiem z cytryny oraz brandy i razem z wydrążonym melonem wstawić do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem należy włożyć do wydrążonego melona pokrojone owoce.