zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Michałkowe babeczki czekoladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

szybkie i smaczne babeczki

Michałkowe babeczki czekoladowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Michałkowe babeczki czekoladowe

 

  • 100 g czekolady mlecznej o smaku Michałków
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego
  • 2 jajka
  • 50 ml mleka
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 1 op gotowej mieszanki " Babeczki czekoladowe " Emix
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Michałkowe babeczki czekoladowe
Do miski wbić jajka, wlać olej, mleko i dodać dżem i wymieszać mikserem. Potem wsypać mieszankę na babeczki i na najwyższych obrotach miksować około 1 - 1,5 minuty na gładką masę. Następnie posiekać czekoladę, dodać do ciasta i wymieszać. Gotowym ciastem napełnić foremki silikonowe lub użyć papierowych załączonych do mieszanki. Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu wyjąć babeczki na kratkę i posypać cukrem pudrem.
Michałkowe babeczki czekoladowe
Etap 1zmiksowac ciasto i dodac czekoladę
Michałkowe babeczki czekoladowe
Etap 2ciastem napełnic foremki na babeczki
Michałkowe babeczki czekoladowe
Etap 3upiec babeczki a potem posypac cukrem pudrem