Sposób przygotowania:
Miejskie danie smakosza
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w paski.Kładziemy na durszlak aby woda odciekła. Nastawiamy patelnię z olejem i wrzucamy frytki.Smażymy aż do zrumienienia.Robimy kotlet: pół kajzerki moczymy w 3łyżkach mleka aż nasiąknie.Odsączamy i dodajemy do 2łyżek mięsa mielonego.Pieprzymy,solimy.Mieszamy.Formujemy kulkę i delikatnie spłaszczamy.Smażymy po4 minuty z każdej strony na szybkim ogniu.Marchewkę myjemy, kroimy w plasterki.Ogórek kiszony kroimy w kosteczkę, szczypiorek umyty kroimy.Całość mieszamy z łyżką kukurydzy i podgrzewamy na patelni ( dusimy 6-7minut). Kotleta podajemy z frytkami i warzywami