Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Mielona wołowina po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

takie chińskie spagetti ...........pycha przepis z książki Obiad w pół godziny

Mielona wołowina po chińsku

Składniki:

Mielona wołowina po chińsku

 

  • makaron chiński tao tao
  • 40 dkg wołowiny mielonej lub cielęciny
  • szklanka wody
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki keczupu
  • kilka łyżek posiekanego szczypiorku
  • sól

Sposób przygotowania:

Mielona wołowina po chińsku
Na patelni zagotować wodę z sosem sojowym, cukrem i czosnkiem, dodać mięso , keczup i sól. Wymieszać doprowadzić do wrzenia. Potrawę podgrzewać jak najkrócej, gdyż inaczej wołowina straci smak. Makaron ugotować wg przygotować wg przepisu.Na talerzu posypać szczypiorkiem.