Sposób przygotowania:
Kotlety mielone Eli mięsno cukinioweprzygotowanie mięsa
Szynkę wieprzową zmielić w maszynce.
przygotowanie cukinii
Cukinie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i odciąć końcówki. Zmielić cukinię tak jak mięso i odsączyć z soku na sicie.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebulę i czosnek obrać z łupinek i zmielić jak mięso i cukinię.
przygotowanie kurczaka
Mięso z ud kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie mielonych
Do dużej miski włożyć zmielone mięso, odsączoną cukinię, mięso z kurczaka, cebulę z czosnkiem, jajka, kaszę mannę i przyprawy.
przygotowanie mielonych cd
Wszystkie składniki wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
przygotowanie mielonych cd
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Kotlety podawać z ziemniakami i ogórkami małosolnymi. Smacznego!
podawanie
Kotlety można odgrzać w sosie na przykład musztardowym.