Sposób przygotowania:
Kaczka w jabłkach, pieczona w rękawie
Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce.
Dużą kaczkę przeciąć na połowę, jedną schować do zamrażalnika, kaczkę oczyścić, odciąć kuperek, opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć.
Kaczkę natrzeć przyprawami z każdej strony, włożyć do rękawa, dodać ósemki jabłek, zamknąć rękaw , włożyć do formy do pieczenia i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Kaczkę wstawić do piekarnika, włączyć na 210C, grzanie góra/dół, kaczkę piec 50 minut, następnie rękaw rozciąć na środku i na termoobiegu 150C piec około 15 minut, skórka będzie przypieczona.
Dużą kaczkę przeciąć na połowę, jedną schować do zamrażalnika, kaczkę oczyścić, odciąć kuperek, opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć.
Kaczkę natrzeć przyprawami z każdej strony, włożyć do rękawa, dodać ósemki jabłek, zamknąć rękaw , włożyć do formy do pieczenia i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Kaczkę wstawić do piekarnika, włączyć na 210C, grzanie góra/dół, kaczkę piec 50 minut, następnie rękaw rozciąć na środku i na termoobiegu 150C piec około 15 minut, skórka będzie przypieczona.