iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mielone inaczej z ryżem i majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ryżowe klopsiki z majerankiem i czosnkiem

Mielone inaczej z ryżem i majerankiem

Składniki:

Mielone inaczej z ryżem i majerankiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone inaczej z ryżem i majerankiem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy mięso mielone- mieszamy. Dodajemy żółtko z jajka. Mieszamy. Cebule obieramy i siekamy podsmażamy na oleju na złoto. Dodajemy do ryżu z mięsem. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem , solą, majerankiem i pieprzem do smaku. Wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki i smażymy na złoto na oleju.