pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Mielone kotlety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jedne z najlepszych mielonych jakie jadłam... ;)

Mielone kotlety z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone kotlety z pieczarkami

 

  • Na ok 12 kotletów;

 

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety z pieczarkami
Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy na małe kawałki - wrzucamy do cebuli. Mieszamy. Smażymy aż cebula się nie zeszkli. Mięso mielone przekładamy do miseczki. Wbijamy jajko. Dodajemy odrobinę bułki tartej i przyprawy. Wyrabiamy masę. Dodajemy przestudzoną cebulę i pieczarki. Mieszamy. Na koniec dorzucamy koncentrat. Na talerzyk wysypujemy trochę tartej bułki. Obtaczamy kotleciki i smażymy na patelni, na której smażyliśmy cebulę z pieczarkami. Podajemy z ryżem i jarzynką - ja użyłam warzyw na patelnię.
Mielone kotlety z pieczarkami
Pokrojoną cebulę podsmażamy z pieczarkami na patelni
Mielone kotlety z pieczarkami
Przestudzoną cebulę dodajemy do wyrobionego mięsa z przyprawami
Mielone kotlety z pieczarkami
Uformowane kotleciki obtaczamy w tartej bułce
Mielone kotlety z pieczarkami
Kotlety smażymy na tej samej patelni co cebulę i pieczarki