Sposób przygotowania:
Mielone kuleczkiETAP 1:
![Mielone kuleczki Mielone kuleczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-kuleczki-389163.jpg)
Cebule najlepiej zetrzeć na tarce, ale ja ją drobno posiekałam i tak posiekaną cebulę dodać do mięsa mielonego. Pieczarki też drobno posiekać w kosteczkę i dosypać do mięsa, wbić jajko, dodać pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek Na koniec dodać 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, całość dokładnie wymieszać.
ETAP 2:
![Mielone kuleczki Mielone kuleczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-kuleczki-389164.jpg)
Z przygotowanej masy mięsnej uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w bułce tartej,
ETAP 3:
![Mielone kuleczki Mielone kuleczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mielone-kuleczki-389165.jpg)
następnie usmażyć na złoty kolor w dość głębokim tłuszczu po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać na ciepło lub na zimno z sosem czosnkowym lub podobnymi