darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Mięsne kuleczki z harissą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kuleczki to wspaniała przystawka, sprawdza się na każdej imprezie

Mięsne kuleczki z harissą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsne kuleczki z harissą

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kuleczki z harissą
Mięso wkładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawę. Dokładnie mieszamy i podrzucamy mięso aby nabrało powietrza. Formujemy małe kuleczki i smażymy na ciemnobrązowy kolor. Podajemy z podsmażonymi pieczarkami i ogórkiem pokrojonym w plasterki. Gdzieniegdzie wbijamy wykałaczki.
Mięsne kuleczki z harissą
harissa to marokańska mieszanka przypraw. Jest pikantna
Mięsne kuleczki z harissą
Formujemy małe kuleczki i smażymy na oleju aż zbrązowieją