Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Mielone łódeczki bez jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne pulpeciki idealne na obiad, lub ugotowane w rososle nadaja sie do zup, moga byc przygotowane w wersji dietetycznej lub zwyklej - smaz

Mielone łódeczki bez jajek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone łódeczki bez jajek

 

  • 250 gram miesa mielonego (ja mialam wołowo-wieprzowe)
  • łyżeczka musztardy
  • łyzeczka chrzanu
  • sól, pieprz
  • suszony rozmaryn
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Mielone łódeczki bez jajek
Mieso mieszam dokladnie i dodaje musztardę, chrzan, przyprawy wedle uznania, mieszam aby dokalndie sie polaczylo , przykrywam folia i wkladam do lodowki na pol godziiny. Po pol godziny wyjmuje mieso z lodowki, dodaje odrobine bulki tartej aby zagescic konsystencje i lepie podluzne kotleciki. obtaczam je w mące (ja robie to w malej miseczce, potrzasam nia i kotlecik sam sie 'panieruje' ). Rozgrzewam oliwe z oliwek na patelni i smaze dokladnie z kazdej strony, najpierw na mocnym ogniu, alb y uzyskac skorke, pozniej na mniejszym aby dopiec je w srodku. Mozna je przygotowac z sosem miesnym, lub grzybowym, ja podalam razem z mimi ulubionymi ziemniakami zapiekanymi z cebula, smietana i bockziem. Polecam, smacznego!
Mielone łódeczki bez jajek
nie panieruje w bulce tartej i nie uzywam jajek do teg przepisu
Mielone łódeczki bez jajek
smaze na oliwie z oliwek starajac sie uzyc jej jak najmniej

Tagi:

mięso