Sposób przygotowania:
Mielone nadziane kalafioremEtap 1

Mięso mielone , namoczoną bułkę (lekko odciśniętą), jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystkie przyprawy podane w przepisie razem wymieszać i dobrze wymieszać.
Etap 2

Różyczki kalafiora umyć i osuszyć. Na talerzu przygotować mąkę do obtaczania i na patelni rozgrzać olej.
Etap 3

Nabierać mięso, układać na nim kalafior i zawijać w kształt kotlecika.
Etap 4

Kotleciki obtaczać w mące. W między czasie przygotować sos: grzyby gotować w lekko osolone wodzie przez ok 50 minut. Doprawić pieprzem i jeszcze solą i śmietaną.
Etap 5

Smażyć kotleciki na rozgrzanym oleju dokładnie z każdej strony. podawać z sosem grzybowym, można posypać natką pietruszki.