Sposób przygotowania:
Mielone w cukiniowej potrawce
Uwielbiam cukinię, dlatego widząc całkiem dorodną w sklepie nie mogłam sie oprzeć i kupiłam :) Chciałam zrobić leczo, ale nie miałam kiełbaski - w zamrażalce miałam jednak zrobione wcześniej kotleciki mielone i w 30 minut zrobiłam super danie.
Z cukini zdejmujemy skórkę, pozbawiamy mięsistego wnętrza i kroimy ją w kostkę. Pomidor sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, obraną cebulę również. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i podsmażamy na nim cebulkę z dodatkiem soli i pieprzu, gdy się ładnie zeszkli dodajemy pomidory oraz koncentrat - przesmażamy jeszcze 5 minut. Do garnka wlewamy pół szklanki wody, wrzucamy cukinię i na wolnym ogniu gotujemy jakieś 5 minut, następnie dodajemy przesmażone wcześniej warzywa, dolewamy 2-3 szklanki wody, wkładamy kotlety lub pulpeciki, doprawiamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Podajemy na gorąco z chlebkiem
Z cukini zdejmujemy skórkę, pozbawiamy mięsistego wnętrza i kroimy ją w kostkę. Pomidor sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, obraną cebulę również. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i podsmażamy na nim cebulkę z dodatkiem soli i pieprzu, gdy się ładnie zeszkli dodajemy pomidory oraz koncentrat - przesmażamy jeszcze 5 minut. Do garnka wlewamy pół szklanki wody, wrzucamy cukinię i na wolnym ogniu gotujemy jakieś 5 minut, następnie dodajemy przesmażone wcześniej warzywa, dolewamy 2-3 szklanki wody, wkładamy kotlety lub pulpeciki, doprawiamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Podajemy na gorąco z chlebkiem