Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Mielone w cukiniowej potrawce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo prosto i smacznie.

Mielone w cukiniowej potrawce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone w cukiniowej potrawce

 

  • 1 cukinia
  • 1 pomidor
  • 3 cebulki
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól i pieprz
  • kotlety mielone lub pulpety

Sposób przygotowania:

Mielone w cukiniowej potrawce
Uwielbiam cukinię, dlatego widząc całkiem dorodną w sklepie nie mogłam sie oprzeć i kupiłam :) Chciałam zrobić leczo, ale nie miałam kiełbaski - w zamrażalce miałam jednak zrobione wcześniej kotleciki mielone i w 30 minut zrobiłam super danie.



Z cukini zdejmujemy skórkę, pozbawiamy mięsistego wnętrza i kroimy ją w kostkę. Pomidor sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, obraną cebulę również. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i podsmażamy na nim cebulkę z dodatkiem soli i pieprzu, gdy się ładnie zeszkli dodajemy pomidory oraz koncentrat - przesmażamy jeszcze 5 minut. Do garnka wlewamy pół szklanki wody, wrzucamy cukinię i na wolnym ogniu gotujemy jakieś 5 minut, następnie dodajemy przesmażone wcześniej warzywa, dolewamy 2-3 szklanki wody, wkładamy kotlety lub pulpeciki, doprawiamy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Podajemy na gorąco z chlebkiem
Mielone w cukiniowej potrawce
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Mielone w cukiniowej potrawce
wszystkie składniki kroimy w kostkę, smażymy
Mielone w cukiniowej potrawce
, gdy się ładnie zeszkli dodajemy pomidory oraz koncentrat
Mielone w cukiniowej potrawce
następnie dodajemy przesmażone wcześniej warzywa, dolewamy 2-3 szklanki

Tagi:

cukinia