novita26

novita26

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

mielone w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wszystkie składniki mieszamy ze sobą

mielone w kapuście

Składniki:

mielone w kapuście

 

  • 450g mielonego mięsa
  • 1główka kapusty włoskiej
  • 1szt cebula,
  • 1szt jajko,
  • 1szt czerwonej papryki,
  • 7szt peczarek
  • 1łyżka natki pietruszki,
  • do smaku sól i pieprz,
  • do smaku kminek

Sposób przygotowania:

mielone w kapuście
Z kapust odcinamy kilkam liści resztę kroimy-wrzucamy do garnka na wode i gotujemy na półmiękko,odcedzamy. Cebulę, paprykę i peczarki kroimy w kotkę i mieszamy z mięsem,jajkiem ,natką pietruszki i przyprawiamy do smaku.Z liści kapusty usuwamy grube nerwy.Żaroodporne naczynie smarujemy olejem i wkładamy liście kapusty- na nich układamy nadzienie. Całość umieszczamy w garnku na parze i gotujey ok40min. SMACZNEGO