szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Mielone w liściach szpinaku na ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybkie danie z mięsem mielonym dla odmiany od tradycyjnych kotletów. Podane z ryżem smakuje doskonale.

Mielone w liściach szpinaku na ryżu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone w liściach szpinaku na ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone w liściach szpinaku na ryżu
W lekko osolonej wodzie gotujemy ryż. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Z mięsa mielonego formujemy kulki z małych porcji. Każdą kulkę zawijamy w liść szpinaku. Układamy na garnku do gotowania na parze i gotujemy ok 15-20 minut. Mięsne kuleczki w szpinaku podajemy na sypkim ryżu.
Mielone w liściach szpinaku na ryżu
Mięso mielone doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Mielone w liściach szpinaku na ryżu
Z mięsa mielonego formujemy małe kuleczki
Mielone w liściach szpinaku na ryżu
Każdą kulkę z mięsa owijamy liściem szpinaku
Mielone w liściach szpinaku na ryżu
Układamy w garnku do gotowania na parze i parujemy