Sposób przygotowania:
Gołąbki ze szpinakiem i pieczarkami
Gotujemy ryż i kapustę. W tym czasie odmrażamy mrożony szpinak i podsmażamy go na patelni aż zmięknie i się rozpuści. Cebulę i pieczarki siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso mielone (kupione rozdrobnione) . Dodajemy cebulę i pieczarki. Smażymy aż mięso nie będzie surowe, a cebula szklista. Ugotowany ryż odcedzamy i czekamy aż będzie chłodniejszy. Przekładamy do miski razem z przygotowanymi wcześniej składnikami: mięsem, cebulą, pieczarkami i szpinakiem. Mieszamy je ze sobą i nasz farsz jest gotowy. Na ugotowane liście kapusty dodajemy około 2 łyżki farszu i dokładnie zwijamy. Zawinięte już gołąbki umieszczamy je w brytfannie i polewamy delikatnie olejem po wierzchu. Pieczemy w piekarniku przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Możemy do nich zrobić dowolny sos lub zjeść same.