Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Mielone w pieczarkach z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według tego przepisu. Soczyste i delikatne kotlety mielone z dodatkiem kapusty, ułożone w pieczarkach, takimi kotletami skusisz każdego łasucha.

Mielone w pieczarkach z kapustą

Składniki:

Mielone w pieczarkach z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Mielone w pieczarkach z kapustą

I

Mielone w pieczarkach z kapustą
Przygotowanie kapusty, marchwi, papryki oraz przygotowanie masy mięsnej.

1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję. Do warzyw dodaję mięso, wbijam jedno jajko, wsypuję dwie łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.

II

Mielone w pieczarkach z kapustą
Przygotowanie grzybów pieczarek, łączenie mięsem, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

2. Pieczarki myję, osuszam, czyszczę i usuwam ogonki. Na każdy kapelusz pieczarek nakładam mięso i panieruję w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
3. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego