iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mielone w pomidorowej marynacie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mielone w pomidorowej marynacie

Mielone w pomidorowej marynacie

Składniki:

Mielone w pomidorowej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone w pomidorowej marynacie
Karkówkę lub inne mięso mielimy w maszynce do mielenia. Następnie wpijamy do mięsa jajko. Ścieramy na tarce 1 cebule i 2 ząbki czosnku. Papryczkę chili myjemy usuwamy pestki i siekamy drobno , dodajemy do mięsa. Bułkę namaczamy odciskamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy z solą i pieprzem do smaku. Dodajemy bułkę tartą ok 2 łyżki. Jeszcze raz mieszamy . Formujemy kotleciki. Robimy marynatę. Przecier pomidorowy mieszamy z starym czosnkiem ok 3-4 ząbki. dodajemy paprykę słodka i ostrą i łyżkę oleju mieszamy. Marynata ma być pikantna. Każdy kotlecik obtaczamy w masie pomidorowej i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika na ok 30 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Tagi:

jajko tarta jajka