Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Mielone w sosie słodko kwaśnym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
  • KALORIE: 90
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego, zarówno dorosłych, jak i najmłodszych domowników. Szybkie danie i bardzo proste, sos można przygotować samemu lub użyć kupnego.

Mielone w sosie słodko kwaśnym

Składniki:

Mielone w sosie słodko kwaśnym

Składniki na kotlety:

Składniki pozostałe:

  • ½ opakowania makaronu świderki
  • 500 g sosu słodko kwaśnego

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie słodko kwaśnym

I

Mielone w sosie słodko kwaśnym
Przygotowanie mięsa mielonego na kotlety, doprawianie oraz smażenie na rozgrzanym oleju.

1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebule, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól oraz bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. Robimy okrągłe kotlety, panieruje w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

II

Mielone w sosie słodko kwaśnym
Przygotowanie sosu oraz makaronu

2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. Polewamy rozgrzanym sosem słodko kwaśnym i utykamy usączone kotlety mielone.

III

3. Gotowe.

4. Smacznego.