carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Mielone w szynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne danie z mięsem mielonym

Mielone w szynce

Składniki:

Mielone w szynce

 

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 2 cebule

 

Sposób przygotowania:

Mielone w szynce
Szynkę myjemy i kroimy na plastry grubości ok 1 cm. Lekko rozbijamy plastry i posypujemy sola i pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę, lekko przesmażamy na gorącym oleju. Kiedy cebula sie zeszkli zdejmujemy z patelni. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajka i wyrabiamy. Farsz z mięsa mielonego nakładamy na plastry szynki i zawijamy, sczepiamy wykałaczkami i smażymy na gorącym oleju. Podajemy z ziemniakami.