aneta_bielecka_pozna

aneta_bielecka_pozna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Mielone z cebulą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mielone z cebulą i pieczarkami- pyszne na obiad

Mielone z cebulą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z cebulą i pieczarkami

 

  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do potraw
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z cebulą i pieczarkami
Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i przyprawą do potraw. Cebulę pokroić w kosteczkę i usmażyć na patelni razem z pieczarkami. Po usmażeniu wystudzić i dołożyć do mięsa mielonego. Z przygotowanego mięsa z pieczarkami i cebulą uformować klopsiki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Klopsiki gotowe!!! Smacznego !!!
Mielone z cebulą i pieczarkami
Mięso mielone doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do potraw.
Mielone z cebulą i pieczarkami
Cebulę wraz z pieczarkami usmażyć na patelni. Pieczarki muszą być wcześnie obrane, pokrojone i ugotowane.
Mielone z cebulą i pieczarkami
Usmażone pieczarki wraz z cebulą dodać do mięsa mielonego i wymieszać.
Mielone z cebulą i pieczarkami
Uformować klopsiki, obtoczyć w bułce tartej i pieć na oleju. Gotowe !!!